Waarom is SEO voor zoekmachines belangrijk?

Kent u het begrip zoekmachinemarketing?

SEO is de afkorting van search engine optimization. Er zijn echt honderden SEO factoren die de plaats van uw website in de zoekresultaten bepalen zoals techniek, structuur en opbouw van de website. U wilt zo hoog mogelijk in de zoekresultaten scoren? Maak het voor uw bezoekers dan zo gemakkelijk mogelijk om die informatie te vinden die hij of zij nodig heeft.

Techniek

Niemand wil een trage website. Stel u voor een klant bezoekt uw website en het duurt zo’n 10 seconden of meer voordat uw website is geladen. Blijft de klant wachten? U raakt de bezoekers kwijt als de website té traag is. Een goede techniek zorgt ervoor dat de zoekmachine in technisch opzicht de website kan lezen en begrijpen. Met verschillende gratis tools test u snel en eenvoudig wat er precies nodig is aan structuur en snelheid van de website zoals techniek, structuur en opbouw van de website. U wilt zo hoog mogelijk in de zoekresultaten scoren? Maak het voor uw bezoekers dan zo gemakkelijk mogelijk om die informatie te vinden die hij of zij nodig heeft.

Inhoud

Een website met interessante en nuttige inhoud heeft de meeste impact, want wat is het onderwerp van de pagina of website onderdeel? Bedenk vooraf welke zoekwoorden iemand zou gebruiken om uw inhoud te vinden. Door op verschillend zoekgedrag te anticiperen en rekening te houden bij het schrijven van de inhoud kunt u een positief effect forceren op de vindbaarheid van uw website. Met call-to-action buttons kunt u het doorklikken op uw website bevorderen. Dit zijn slechts een aantal van de vele (circa 200) factoren en mogelijkheden die met zoekmachine optimalisatie het organisch resultaat van uw website bevorderen.

Tijdens een quickscan wordt uw website onder andere geanalyseerd op de belangrijkste succesfactoren techniek, inhoud, en vindbaarheid. Het rapport geeft een duidelijk overzicht van goede en minder goede aspecten en u ziet welke onderdelen nog extra aandacht nodig hebben.

Wilt u meer tips over het inzetten van SEO of SEA en het optimaliseren van uw website? U bent van harte welkom op ons kantoor in Groningen tijdens het spreekuur op afspraak.